aA
Kaip pranešė antradienį jungtinės kariuomenės grupuotės pareigūnai, tai paaiškinama tuo, kad baigiasi kovos su terorizmu operacijos karinis etapas. Jų duomenimis, kariuomenės išvedimas iš Čečėnijos jau prasidėjo, bet dideli armijos daliniai į nuolatinio dislokavimo vietas dar neišvyko.

"Šiandien Rusijos kariuomenei priešinasi apie 2,5 tūkst. kovotojų, kurie patikimai apsupti Argūno tarpukalnėje, ir laikyti respublikoje didelę grupuotę nėra prasmės", pažymėjo pareigūnai. Galutinai sutriuškinus kovotojų "Šatojaus grupuotę", prasidės masinis kariuomenės išvedimas iš Čečėnijos, pareiškė jie.

Rusijos kariškiai pažymėjo, kad respublikoje, be teisėtvarkos pajėgų, nuolat bus apie 25 tūkst. karių. Tai motorizuotųjų šaulių divizija, VRM vidaus kariuomenės brigada, taip pat sustiprintas pasieniečių būrys. Iš viso federalinę kariuomenės grupuotę, kuri atlieka kovos su terorizmu operaciją, sudaro 93 tūkst. karių.

Baigiamajame antiteroristinės operacijos etape, kuris vyksta respublikos kalnuose, dalyvauja armijos specialiosios paskirties pajėgos, oro desanto kariuomenės ir jūrų pėstininkų daliniai. Jų veiksmus remia aviacija ir artilerija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.