aA
Nauja Kalifornijos kompiuterių kompanija skelbia sukūrusi lustą, kuris leis muzikos mėgėjams kompaktiniuose diskuose įrašytą muziką versti į skaitmeninį formatą nenaudojant asmeninio kompiuterio.
"PortalPlayer" kompanija, kurią Santa Klaroje prieš metus įkūrė buvę ”National Semiconductor" valdytojai teigia, kad naujas lustas ir programinė įranga naujos kartos muzikiniams centrams bei stereo aparatūrai leis versti skambančią muziką į skaitmeninę formą bei, naudojant telefono liniją, groti muziką iš interneto.

Šiandien norėdami muzikos įrašus išsaugoti skaitmeninėje formoje,vartotojai turi naudoti asmeninio kompiuterio programas, darančias skatmenines kompaktinių diskų kopijas. Tada jie gali klausytis muzikos naudodami savo kompiuterį arba pernešti skaitmeninę bylą į MP3 muzikos grotuvą.

"Portal Player" neskelbia, kurie gamintojai sutiko įsidiegti jų mikroschemą. Matę lustą analitikai teigia, kad skaitmeninės garso įrangos rinkoje vyrauja tokia konkurencija, kad bent kelios kompanijos tikrai neatsispirs pagundai jį panaudoti ir išsiskirti iš kitų.

Pirmieji gaminiai su "PortalPlayer" lustu pasirodys rinkoje šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.