aA
"Amiga", ne itin sėkmingai dirbanti daugialypėje terpėje besispecializuojanti kompanija, turbūt dažniau, bet ne taip sėkmingai kaip skandalingoji Šer bandžiusi atgauti populiarumą, paskelbė apie savo pirmą po kelerių metų išleistą programų kūrimo paketą.
Tačiau programų kūrėjai visai nesidžiaugia šiuo sugrįžimu.

"Amiga" programų kūrimo paketo, oficialiai pristatyto birželio 3 d., pagrindą sudaro"Tao Group", kompanijos "Amiga" partnerio kuriant naujus kompiuterius bei programas, operacinė sistema. Šiuo paketu sukurta programinė įranga tiktų x86, Power PC, ARM, StrongArm ir MIPS platformoms.

Balandžio 1 d. "Amiga Gateway" konferencijoje pristatytas naujas kompanijos asmeninis kompiuteris, kurio pagrindą sudaro 500 MHz AMD K6 procesorius ir "nVidia" grafinė sistema, buvo sutiktas ne itin palankiai. Kompiuterio operacinė sistema atrodo kaip "Linux" ir "Tao Group" operacinių sistemų hibridas.

Programų kūrėjų nepasitenkinimą kelia, tai, kad naujojo "Amiga" produkto operacinė sistema nėra paremta originalia technologija ir visiškai nesuderinama su ankstesnių kartų kompanijos gaminiais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.