aA
"Intel" pranešė, jog atidės savo naujo nebrangaus "Timna" mikroprocesoriaus išleidimą iki 2001 m. pirmojo ketvirčio, bet pažymėjo, kad tai nesumažins pardavimo apimčių ar pelno dydžio.
Delsimą sąlygoja problemos, susijusios su komponentu, pavadintu atminties perdavimo juostos stebule (hub), leisiančiu "Timna" lustui, skirtam darbui su "Rambus" atmintimi, dirbti taip pat ir su standartine atmintimi, pvz., sinchroniniais dinaminiais operatyvinės atminties lustais, arba SDRAM, o tai būtų pigesnė išeitis.

Kaip teigė "Intel" atstovas spaudai Michaelas Sullivanas, su šiuos delsimu siejamas beveik milijono "Intel" pagrindinių plokščių su atminties perdavimo juostos stebule bei Intel 820 mikroschemų rinkiniu išleidimo atšaukimas, paskelbtas praėjusį mėnesį.

Šios pagrindinės plokštės turėjo žymių su atminties perdavimo juostos stebule susijusių problemų, kurios kai kurias atvejais galėjo lemti kompiuterių gedimus.

"Timna" procesorius yra pirmasis integruotas "Intel" lustas, kuris apjungia centrinį procesorių, atminties valdymo ir grafikos įrenginius.

"Intel" šią mikroschemą pristatė kaip priemonę, įgalinančia kompiuterių gamintojus parduoti 800 ir mažiau JAV dolerių (iki 3600 litų) kainuojančias sistemas.

"Timna" bus pigesnis negu "Celeron" lustas ar "Pentium" klasės procesorius, skirtas nebrangiems asmeniniams kompiuteriams.

Mėnesio pabaigoje "Intel" žada paskelbti apie naujas 700 MHz spartos "Celeron" mikroschemas, tuo tarpu dabar didžiausia jų sparta yra 600 MHz.

Vietoj to, kad toliau dirbtų ties "Timna", "Intel" ketina daugiau dėmesio skirti brangesniems "Pentium III" lustams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.