aA
Pirmadienį kasmetinėje "SP World 2000" konferencijoje IBM patvirtino savo įsipareigojimus “Linux”, ypač sujungtų (clustered) tarnybinių stočių srityje.
Nors "Big Blue" neketina apleisti AIX platformos, sukurtos “Unix” pagrindu, Davidas Geralti, RS/600 pagrindinio serverio technologijų palyginimo bei sprendimų inicijavimo direktorius, teigė, kad abejonių yra likę tik dėl “Linux” įdiegimo laiko, o ne paties fakto.

Anot Geralti, dėl didėjančio “Linux” vartotojų aktyvumo IBM deda itin daug pastangų atviro kodo sąvokai (open-source code ) vystyti.

Kaip pasakė Geralti, netrukus "IBM" įdiegs dvejetainę sąsają , leisiančią “Linux” operacine sistema naudoti AIX ir " Project Monterey", paremtuose 64 bitų konfiguracija. “IBM taip pat išplės tobulesnes serverių replikacijos technologijas, pritaikytas “Linux” operacinei sistemai, kadangi “Linux” labai gerai tinka sujungtiems serveriams”, - teigė Geralti.

Paklaustas, ar IBM svarsto atviro kodo operacinės sistemos įdiegimo į AIX galimybę, Geraldi atsakė: "Nesu tikras, ką tokiu atveju laimėtų informacinės technologijos. Neketiname “Linux” padaryti visos AIX technologijos pagrindu. Tiesiog tikiu, kad kompanijai kol kas nėra labai paranku naudotis atviro kodo AIX. Keletas pirkėjų tuo domėjosi, bet nemanyčiau, jog reikalai pakryps šia linkme."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.