aA
Ilgai lauktas “DVD Audio” formatas artėja prie kūrimo pabaigos. Vartotojams jis leis ne tik peržiūrėti filmus, įrašytus CD ir DVD diskuose, bet ir klausyti DVD kokybės muzikos tuo pačiu įrenginiu.
“Panasonic Consumer Electronics” paskelbė apie dviejų naujų DVD garso grotuvų išleidimą liepos pabaigoje. Vienas jų bus išleistas su “Panasonic” prekiniu ženklu kitas – su “Technics”.

DVD diskuose įrašyta aukštesnės kokybės muzika, taip pat užimanti ir daugiau vietos.

Dėl to DVD diskuose saugoma muzika gali būti grojama dviem garso kanalais, kaip ir paprastus CD, arba šešiais, kaip reikalaujama erdvinio garso kokybė.

DVD diskuose saugoma aukštesnio dažnio ir platesniu informacijos kanalu aparatūrai perduodama informacija, nei CD diskuose, todėl galima girdėti gerokai daugiau muzikinių niuansų, kurių CD muzikoje trūksta.

Naujasis “DVD Audio” formatas su džiaugsmu sutinkamas muzikantų, susirūpinusių autorinių teisių apsauga. Šis DVD formatas ypatingas tuo, kad jo nepavyks nupiratauti “DeCSS” programa ar perkelti į MP3 formatą.

Šiandieniniai DVD diskų skaitytuvai negalės nuskaityti muzikinių DVD diskų, o MP3 formatas netinkamas todėl, kad nepripažįsta daugiakanalės muzikos.

Be to, DVD duomenų bylos yra gerokai didesnės, todėl net bandant jas konvertuoti į MP3 formatą, naujosios bylos būtų gerokai didesnės, nei įprastiniai 4-7 MB.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.