aA
Antradienį Vyriausybė savo posėdyje nutarė, jog tikslinga sudaryti Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių sutartį dėl bendros aukštojo mokslo erdvės sukūrimo Baltijos šalyse.
Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, trijų susitariančių valstybių sutartis sudarytų palankias sąlygas Baltijos šalių žmonėms studijuoti bet kurioje iš trijų Baltijos valstybių mokslo ir studijų institucijų, stiprintų bendrą aukštojo mokslo erdvę, skatintų akademinį mobilumą.

Trijų šalių sutarties projekte numatyta, jog susitariančios šalys skiria stipendijas ir suteikia lengvatų kitų Baltijos šalių studentams ta pačia tvarka, kokia numatyta savo šalies studentams pagal galiojančias teisės normas.

Susitariančios šalys įsipareigoja suteikti savo šalių studentams teisę gauti studijų kreditą, paskolą studijoms kitoje Baltijos šalyje.

Tikimasi, kad šią sutartį pasirašys trijų Baltijos valstybių ministrai pirmininkai, kurių susitikimas numatytas birželio 15-16 dienomis Estijoje.

Sutarties ruošimą ir derinimą koordinavo Estija. Pasirašius sutartį, ji bus ruošiama ratifikavimui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.