aA
Nenustatytas asmuo pirmadienio vakarą per Vilniaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos tvorą permetė trotilo sprogmenį be detonatoriaus.
Apie 19 val. sargybinis pastebėjo trumpai kirptą vyrą, kuris per tvoroje esančią skylę įmetė kažkokį paketą į kolonijos teritoriją ir nubėgo.

Atskubėjęs sargybos viršininkas pamatė ant paketo užrašą rusų kalba "Trotilovaja šaška" ir iškvietė policiją.

Į įvykio vietą atvyko policijos ir greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai. Jie nustatė, kad į kolonijos teritoriją buvo įmesta 75 gramus sveriantis 8 centimetrų ilgio ir 2 centimetro pločio trotilo sprogmuo.

Kolonijos viršininkas Alvydas Maknickas BNS sakė, kad sprogmuo buvo nepavojingas, nes buvo be detonatoriaus. Tačiau, detonatorių įsukus, jis galėtų sukelti sprogimą.

Pasak A. Maknicko, į koloniją dažnai bandoma per tvorą nuteistiesiems permesti narkotikų, svaigalų, tačiau perduoti sprogmenis niekad dar nebuvo bandęs.

Įvykio metu kolonijoje neramumų nebuvo kilę, tačiau atsargumo dėlei kolonijos vadovybė sustiprino postų budėjimą.

Tvora toje vietoje, kur buvo permestas sprogmuo, yra maždaug už 30-ties metrų nuo kolonijos pastato.

Įvykį tiria Vilniaus miesto 3-sis policijos komisariatas.

Vilniaus miesto griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje Rasų gatvėje dabar bausmę atlieka 605 nuteistieji, tarp jų ir Kauno nusikaltėlių įžymybė Henrikas Daktaras, pravarde "Henytė".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.