aA
Lietuvos gėjų lyga, reaguodama į jaunųjų radikalų pareiškimą, reiškia protestą prieš nesantaikos kurstymą visuomenėje ir žada kreiptis į teismą dėl Visuomeninių organizacijų įstatymo pažeidimų.
Praėjusią savaitę Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga "Jaunalietuviai", Jaunųjų nacionaldemokratų judėjimas bei Lietuvių tautinio jaunimo organizacija "Jaunoji karta" kreipėsi į Lietuvos valdžią, reikalaudamos pradėti šalyje valstybinę gimimų skaičiaus didinimo politiką, uždrausti abortus ir "laisvą seksą", "tvirkinančio pobūdžio leidinius", gėjų organizacijas bei jų leidinius, visus striptizo barus ir klubus, jų turtą konfiskuojant.

Trys peticiją pasirašiusios radikalios jaunimo organizacijos atsakymo iš valdžios lauks visą vasarą, o jei nesulauks, rudenį ketina pradėti "ryžtingas akcijas".

Antradienį Lietuvos gėjų lyga išplatino atsakomąjį pareiškimą.

Lietuvos gėjų lyga piktinasi, jog Teisingumo ministerijose įregistruotos radikalių nacionalistų organizacijos savo peticijoje gėjų organizacijas vadina "iškrypusiomis" ir reikalauja jas uždrausti, taip pat ragina uždrausti gėjų leidinius.

"Lietuvos gėjų ir lesbiečių organizacijos veikia pagal Teisingumo ministerijoje įregistruotus įstatus ir turi teisę informuoti visuomenę apie savo veiklą, leisdamos įvairius leidinius", rašo Lietuvos gėjai.

Anot jų, "Jaunosios kartos" tinklapyje internete skelbiama "tautinės organizacijos politinė kryptis" pasižymi politika prieš seksualines mažumas.

"Koncentracijos stovyklos? Homofobija ir neapykanta homoseksualiems Lietuvos piliečiams įgauna pavojingą organizuotą formą", tvirtina gėjai.

Minėtosios jaunimo organizacijos yra įregistruotų politinių partijų "jaunimo skyriai". Pasak gėjų lygos pranešimo, vadinasi, jų pažiūroms ir politikai atstovauja Seimo nariai Stanislovas Buškevičius ir Rimantas Smetona.

Lietuvos gėjų lyga reiškia protestą prieš nesantaikos kurstymą visuomenėje ir žada kreipsis į teismą dėl Visuomeninių organizacijų įstatymo pažeidimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.