aA
Kai kurių Latvijos visuomeninių organizacijų atstovai sekmadienį po nesankcionuotų eitynių paminėjo žuvusių legionierių atminimą, sugiedodami valstybinį himną ir padėdami gėlių prie Laisvės paminklo.
Maždaug 10 minučių trukusį renginį stebėjo valstybinės ir karo policijos darbuotojai.

Renginyje dalyvavęs skandalingai pagarsėjęs leidėjas, Latvijos nacionalinio fronto pirmininkas Aivaras Garda žurnalistams pareiškė, kad legionieriams "derėtų imti pavyzdį iš okupantų", drąsiai švenčiančių Pergalės dieną gegužės 9-ąją, "o ne lankstytis juos žeminančiai valdžiai".

Jis taip pat neigiamai atsiliepė apie Rygos dūmos vykdomojo direktoriaus draudimą surengti eitynes ir pažymėjo, jog ir šiemet tarp renginio dalyvių nebuvo oficialių asmenų.

Kaip buvo pranešta,Valstybinė ir Saugumo policijos buvo pasirengusios dirbti ypatingu režimu.

Rygos miesto valdžia, atsižvelgdama į policijos įspėjimus dėl galimų provokacijų, neleido visuomeniniam fondui "Latvietis" ir "Klubui 415" sekmadienį paminėti legionierių atminimą eitynėmis.

Jaunimo organizacijos "Viskas- Latvijai!" nariai vakare prie paminklo stovės garbės sargyboje.

Latvių legiono veteranų rengiami kovo 16-ąją vieši renginiai, ypač eitynės ir gėlių padėjimas prie Laisvės paminklo, kasmet sukelia didžiulį ažiotažą ir Latvijoje, ir pasaulyje.

Nors buvę legionieriai veltui mėgina paaiškinti, kad jie nebuvo "Wafen SS" kariai, už Latvijos ribų jie paprastai vadinami buvusiais esesininkais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.