aA
Sekmadienį Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas) perspėjo, kad žurnalistai ir visi kiti žmonės turėtų apsispręsti išvykti iš Bagdado ne tik dėl grėsmės, kurią kelia galimas JAV vadovaujamas puolimas, bet ir dėl to, kad Irako lyderis Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) gali paimti juos įkaitais.
Colinas Powellas
Colinas Powellas
© EPA-ELTA
"Manau, kad Bagdade (dabar) pavojingas metas ir kiekvienas asmuo, (esantis) Bagdade, ar naujienų darbuotojas, inspektorius, ar užsiimantis kokia kita veikla, turi pažiūrėti, ar jau ne laikas išvykti, - duodamas interviu televizijos kanalo CNN laidai "Late Edition" teigė C.Powellas. - Šį sprendimą kiekvienas jų turės priimti ne tik dėl galimo karinio puolimo grėsmės, bet ir dėl grėsmės, kad Saddamas Husseinas paims juos įkaitais".

C.Powellas teigimu, geriausia būtų, kad tie žmonės pradėtų planuoti išvykimą iš Bagdado.

"Mano asmeninis patarimas būtų toks, kad jie turėtų rimtai įvertinti situaciją ir turbūt geriausia jiems būtų išvykti ar rengtis išvykimui", - sakė jis.

C.Powello teigimu, JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V.Bušas) ir Ispanijos bei Britanijos lyderiai, nuspręs ar diplomatija pasiteisina ir ar galima duoti jai daugiau laiko.

Kalbėdamas iš Vašingtono rodomoje televizijos kanalo ABC laidoje "Šią savaitę" (This Week) C.Powellas sakė, kad Irako krizei pasiekus aukščiausią tašką, jis ir toliau bendradarbiauja su kitų šalių užsienio reikalų ministrais, ir dar sykį pakartojo, jog Jungtinės Valstijos S.Husseinui nusiginkluoti nesutinka skirti daugiau laiko, kaip to reikalauja Jungtinės Tautos (JT).

C.Powellas nepasakė, ar Jungtinės Valstijos atsisakys antrosios rezoliucijos, kurią rengiamasi pateikti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai ir kuriai negavus reikiamos paramos, savaitgalį Portugalijos Azorų salose įsikūrusioje JAV karinėje oro bazėje teko surengti nepaprastąjį pasitarimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.