aA
Sekmadienį į Vilnių atvyko Gruzijos parlamento pirmininkė Nino Burdžanadzė. Pirmadienį ir antradienį planuojami N.Burdžanadzės susitikimai su prezidentu Rolandu Paksu, Seimo pirmininku Artūru Paulausku, premjeru Algirdu Brazausku, krašto apsaugos ministru Linu Linkevičiumi, užsienio reikalų ministru Antanu Valioniu.
Antradienį Gruzijos parlamento pirmininkė pasakys kalbą parlamente, taip pat numatomas jos susitikimas su su Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Gruzijos Respublika grupės nariais, Seimo delegacija Lietuvos ir Lenkijos Seimų parlamentinėje Asamblėjoje bei Baltijos Asamblėjoje, apsilankymas Gruzijos generaliniame konsulate, susitikimas su Lietuvos jaunimo organizacijų atstovais.

Lietuva siekia perduoti Baltijos šalių regioninio bendradarbiavimo patirtį Armėnijai, Azerbaidžanui ir Gruzijai.

Taip pat Vilnius yra parengęs stabilumo kūrimo Pietų Kaukaze projektą bei konkretų veiksmų planą, kaip perduoti Baltijos valstybių karinio bendradarbiavimo patirtį.

Prieš N.Burdžanadzės vizitą į Vilnių Gruzijoje šią savaitę lankėsi Užsienio reikalų komiteto pirmininko Gedimino Kirkilo vadovaujama Seimo delegacija.

Seimo delegacija kovo 13-18 dienomis vieši Azerbaidžane, Gruzijoje ir Armėnijoje, kur susitinka su šių šalių prezidentų administracijų, parlamentų ir Užsienio reikalų ministerijų atstovais.

Susitikimuose aptariama parlamentinio ryšių, regioninio bendradarbiavimo ir dvišalių santykių plėtrą.

Atsižvelgdama į didėjančią Gruzijos geopolitinę reikšmę, Lietuvos Vyriausybė nusprendė šiais metais atidaryti Tbilisyje generalinį konsulatą. Šiuo metu Gruzijai akredituotas Lietuvos ambasadorius reziduoja Kijeve.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.