aA
Pasak papulkininkio Patricko Chanliau (Patriko Šanlijo), autobusu važiavo tik vairuotojas. Sužeistųjų nėra. Nelaimė įvyko netoli musulmonų kapinių, esančių serbiškoje miesto dalyje.

P. Chanliau teigimu, sprogimas, kuris visiškai sunaikino autobusą, nebuvo nelaimingas atsitikimas.

"Mums aišku, kad šios minos čia vakar nebuvo", sakė papulkininkis. "Šiam kelyje eismas gana intensyvus, tad galime teigti, jog tai buvo tyčinis aktas".

Pasak P. Chanliau, Prancūzijos pajėgos, kurios sudaro didžiąją dalį KFOR taikdarių Mitrovicoje, vis dar tiria sprogimą. Jis negalėjo pasakyti, ar yra koks nors ryšys tarp sprogimo ir pirmadienį sukankančių serbų ir KIA sukilėlių kovos Likošane antrųjų metinių.

Buvę KIA kovotojai Likošane, esančiame už 35 kilometrų į vakarus nuo Prištinos, turėjo surengti susirėmimo, kurio metu žuvo 24 albanai ir devyni serbų policininkai, paminėjimą.

KFOR taikdariai taip pat prižiūrėjo tvarką etniniu pagrindu susiskaldžiusioje Mitrovicoje, kurios šiaurėje dominuoja serbai, o pietuose - albanai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.