aA
Karinio smūgio Irakui tikimybė auga, šeštadienį pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jackas Straw (Džekas Stro). J.Straw, kuris sausio mėnesį karo su Iraku šansus vertino 60 balsų "už" ir 40 balsų "prieš", britų visuomeniniam radijui BBC sakė: "Karinių veiksmų perspektyva dabar kur kas labiau tikėtina".
Jack Straw
Jack Straw
"Aš didžiai dėl to apgailestauju, - pridūrė jis. - Tačiau (karas) nėra neišvengiamas. Ir tai nėra tas atvejis, kai sprendimą imtis karinių veiksmų priėmė prezidentas (George W.) Bushas (Dordžas V.Bušas) ar ministras pirmininkas (Tony) Blairas (Tonis Bleras) ir jo kabinetas, arba kas nors kitas".

J.Straw komentarai nuskambėjo tuo metu, kai Jungtinių Valstijų prezidentas G.W. Bushas, ministras primininkas Tony Blairas ir Ispanijos ministras pirmininkas Jose Maria Aznaras (Chosė Marija Asnaras) intensyviai ruošiasi sekmadienį Atlanto vandenyno Azorų salose rengiamam nepaprastajam viršūnių susitikimui dėl Irako.

Primygtinai klausiamas, kada bus priimta antroji Jungtinių Tautų (JT) rezoliucija, leidžianti prieš Bagdadą imtis karinių veiksmų, jeigu Irakas visiškai nenusiginkluos, J.Straw sakė: "Negaliu tiksliai atsakyti".

Pasak jo, per susitikimą Azorų salose šis klausimas taip pat bus svarstomas: "Per savaitgalį mums teks priimti sprendimus, kuriuos lems diskusijų tonas, ir daug ką aptarti".

"Kiek apie Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną) žinome iš jo elgesio, jis atsako tik į spaudimą ir atsiliepia tik paskutinę minutę, - pridūrė jis. - Taigi jis vis dar turi laiko paklusti, tačiau laikas senka".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.