aA
Pasienyje su Baltarusija po gaudynių ir 9 šūvių iš tarnybinio ginklo Varėnos pasieniečiai sulaikė prabangų ir, įtariama, vogtą visureigį, kurį, kaip manoma, galėjo būti bandoma išgabenti iš Lietuvos.
BMW X5 automobilis
Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai Šalčininkų rajone surengė pasalą. Šalia kelio Pirčiupiai-Eišiškės buvę Varėnos rinktinės operatyvininkai pastebėjo įtartiną dideliu greičiu važiuojantį visureigį BMW X5 baltarusiškais numeriais, pranešė VSAT.

Apie tai jie informavo Specialiosios paskirties būrio pasieniečius, kurie nusprendė automobilį sulaikyti šiam pravažiavus Eišiškių miestelį ir pasukus link Eišiškių pasienio kontrolės punkto.

Netrukus maždaug už puskilometrio nuo jo šalikelėje laukę pasieniečiai pastebėjo ir pradėjo stabdyti siauroku keliu maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu lekiantį minėtą BMW.

Automobilio vairuotojas nestojo, tačiau pastebėjo dar tolėliau buvusius kitus Varėnos pasieniečius, kurie ant kelio jau buvo pradėję tiesti priverstinio sustabdymo juostą, vadinamąjį "ežį". Tuomet BMW vairuotojas staigiai sustabdė automobilį ir skubiai apsisukęs vystydamas didelį greitį pradėjo važiuoti atgal Eišiškių miestelio link, nepaklusdamas pareigūnų reikalavimui sustoti.

Varėnos rinktinės specialiojo būrio pareigūnas po įspėjamojo šūvio į orą iš tarnybinio pistoleto į sprunkančio BMW padangas iššovė dar 8 kartus, tačiau jo vairuotojas ir tuomet nesustojo. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu "Land Rover Defender" pradėjo jo persekiojimą.

Netrukus Eišiškių miestelyje budėjęs dar vienas pasieniečių patrulis informavo, kad bėglys pralėkė Eišiškes ir nuvažiavo link Pirčiupių miestelio Varėnos rajone. Jam priešais pajudėjo Varėnos rinktinės operatyvininkų ekipažas, tačiau tiek jis, tiek BMW besivejantys Specialiojo būrio pasieniečiai automobilio kelyje Eišiškės - Pirčiupiai neaptiko.

Tuomet nuspręsta aplinkinėse vietovėse pradėti paiešką, kuri buvo sėkminga. Maždaug po 40 minučių Varėnos rinktinės operatyvininkai netoli minėto kelio esančiame Mežonių kaime, kuris nuo Eišiškių nutolęs apie 8 kilometrus, aptiko šį 2001 metų gamybos visureigį.

Jis buvo jau be registracijos numerių. Asmuo, vairavęs BMW, spėjo pasislėpti.

Apie ginklo panaudojimą pranešta Šalčininkų rajono prokuratūrai. Sulaikytą automobilį Varėnos pasieniečiai perdavė Šalčininkų rajono policijos pareigūnams.

Šiemet pasieniečiai iš viso jau sulaikė 76 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir bandomi gabenti per Lietuvos sieną.

Pernai Lietuvos pasieniečiai sulaikė 372 automobilius, kurie, įtariama, buvo vogti ir bandomi gabenti per valstybės sieną. 2001 metais jų pasienyje sulaikyta 351, 2000-aisiais - 243, 1999-aisiais - 178.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.