aA
57-erių metų Kauno politikas Gediminas Žemaitis pernai vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose buvo įrašytas į Lietuvos laisvės sąjungos kandidatų sąrašą. Tačiau vakar buvęs miesto kelių policijos komisaras oficialiai įstojo į liberaldemokratų partiją. Į baigiančią savo kadenciją miesto Tarybą G.Žemaitis pateko pagal socialliberalų sąrašą.
“Nepriklausiau nei socialliberalams, nei Laisvės sąjungai. Buvau nepartinis, todėl manęs negalima vadinti perbėgėliu. Esu rimtai nusprendęs įstoti į Prezidento Rolando Pakso įkurtą partiją. Per praėjusius rinkimus platinau jo reklaminius kalendorius. Nauji veidai - nauja politika”, - teigė G.Žemaitis.

Politikas tikino, kad dar prieš rinkimus buvo nusprendęs įsilieti į liberaldemokratų gretas. “Tačiau jau buvau įtrauktas į V.Šustausko partijos kandidatų sąrašą ir pavėlavau atlikti visus formalumus”, - sakė jis.

G.Žemaitis užsiminė, kad jau keletą mėnesių jam neteko matyti radikaliojo Seimo nario V.Šustausko. “Tik spaudoje paskaitau apie jo sveikatą. Net per rinkimus nedalyvavau partijos veikloje. Iš žurnalistų sužinojau ir apie tai, kad į kandidatų sąrašą įtrauktas Henriko Daktaro sūnus Enrikas”, - tikino buvęs kelių policijos komisaras.

Tarybos narys negailėjo kritikos buvusiems bendražygiams. Jis nusivylė tiek socialliberalais, tiek Laisvės sąjungos nariais. Politiko nuomone, abi šios partijos neturi ateities.

G.Žemaitis neslėpė, kad, susidėjęs su V.Šustausko komanda, sulaukė nemažai pašaipių replikų. “Teko išgirsti įvairių epitetų. Kai kas stebėjosi, kas atsitiko Žemaičiui: “Buvo toks žmogus, o dabar”. Žmona su manimi nekalba. Su Laisvės sąjunga susidėjau, nes dirbu Socialinių reikalų komitete. Mus siejo rūpinimasis skurdžiai gyvenančiais žmonėmis”, - tvirtino politikas.