aA
Klausimas

Laba diena,

Man 23 m. Dirbu ir mokausi. Atrodo, viskas klostosi neblogai, tačiau jau keli metai turiu problemą, kuri neduoda man ramiai gyventi. Kyla didelių sunkumų bendraujant su aplinkiniais: bendradarbiais, draugais net artimaisiais.

Kalbėdama pastoviai jaučiu baimę dėl to kad visada raustu, kai manęs kažko paklausia. Tiesiog gyvenu pastovioje įtampoje, kad tik niekas į mane neatkreiptų dėmesio ar kažko nepaklaustų. Pradėjau vengti bendravimo ir situacijų kur vėl galiu tiesiog žiauriai paraudonuoti. Man labai gėda.

Bandžiau į tai nekreipti dėmesio ir priimti save tokią kokia esu. Bet aš nenoriu tokia būti ir nebegaliu ramiai gyventi.

Prašau jūsų patarimo kaip išsigydyti pastovų raudonavimą.

Labai dėkoju.
Stefanija

Atsakymas

Gerbiama Stefanija,

Jums yra socialinis nerimas, ir su juo geriausiai tvarkytis psichoterapiškai. Tai reiškia lankytis pas psichoterapeutą. Nerimą mažinančių vaistų aš tuomet jums nepatarčiau gerti. Na, o jei psichoterapeuto jūs nerasite, tai teks gerti raminančiuosius , mokytis tvarkytis su nerimu iš populiarių psichologinių knygų ir straipsnių.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.