aA
Klausimas

Norėčiau plačiau sužinoti apie širdies nervus. Man jie pasireiškia įvairiai.Ir permušimai, ir skausmas, ir plėšimas, tempimas,atrodo tuo plyš širdis. Keletą kartų dingo pulsas, juoduoja akyse, negaliu įkvėpti, purto.

Atlikti širdies tyrimai: "dviračiu", ekoskopija. Man pasakė, kad čia viskas nuo širdies nervų. Esu ramaus būdo. Man 42 metai. Ar galima tokiais atvejais numirti? Kaip gydytis? Labai dėkoju už atsakymą.

Margarita.

Atsakymas

„Širdies nervai“ – tai ne liga, o tokie negalavimai, kai norima pabrėžti, kad tikros (organinės) širdies ligos nėra, o pasireiškia tik funkciniai sutrikimai. Iš tikrųjų dažniausiai čia kalti ne tiesiogiai širdies nervai, o jautri centrinė nervų sistema (galvos smegenų veikla), kuri reguliuoja visų organizmo organų ir sistemų veiklą. Jei pasireiškia skausmas kairėje krūtinės ląstos pusėje, tai nebūtinai susiję su širdimi. Dažnai būna degeneraciniai stuburo pakitimai („ataugos“), dėl kurių spaudžiamos nervų šaknelės – dėl to skauda. Liga jokiu būdu ne mirtina, bet nemaloni.

Jei jums jau atlikti tyrimai echoskopija, veloergometrija nerodo širdies veiklos pokyčių – tai gerai. Reiktų dar ištirti stuburą (rentgeno nuotrukos stuburo kaklo, krūtininė ir juosmens srities, neurologo konsultacija). Jei paaiškės pakitimai, reikia gydyti.

Virgilijus Grinius

Smulkesnė informacija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.