aA
Atlikus patikrinimą dėl „Lietuvos žiniose“ skelbtų duomenų apie teisės aktų pažeidimus Alytaus kolonijoje, nusižengimų požymių nenustatyta. Tai atsispindi teisingumo ministrui pateiktose tarnybinio patikrinimo išvadose dėl galimų Alytaus kolonijos pareigūnų nusižengimų.
Vasario 20 dieną teisingumo ministras Vytautas Markevičius paprašė Generalinės prokuratūros ir pavedė Kalėjimų departamentui atlikti patikrinimą dėl dienraštyje "Lietuvos žinios" skelbiamos informacijos, kurią išplatino vienas iš buvusių nutiestųjų.

Patikrinimo išvadose tvirtinama, kad minėtas bausmę Alytaus kolonijoje atlikęs asmuo buvo apklaustas liudytoju Alytaus rajono apylinkės prokuratūroje. Liudytojo apklausos metu jis nurodė, kad nesutinka su dienraščio ,,Lietuvos žinios“ 2003 m. vasario 21 d. straipsnyje ,,Juodosios technologijos“ Alytaus kolonijoje“ išdėstytais teiginiais, kadangi visas jo pasakojimas buvo iš anksto suredaguotas buvusios Alytaus kolonijos darbuotojos ir žurnalistės.

Dienraštyje bei bausmę atlikusio asmens pareiškime teismui ir žiniasklaidai išdėstytus teiginius paneigia tarnybinio tyrimo metu gauti asmenų, minėtų straipsnyje, išdėstyti faktai bei paties buvusio kalinio apklausos metu duoti parodymai. Todėl atsižvelgiant į Kalėjimų departamentas nusprendė Alytaus kolonijos pareigūnams drausminės atsakomybės netaikyti, nenustačius jų veiksmuose tarnybinio nusižengimo požymių.

Taip pat išvadose nurodoma, kad Alytaus rajono apylinkės prokuratūrai baigus parengtinį tyrimą, kreiptis į ją dėl surinktos medžiagos gavimo ir atlikti jos analizę bei priimti atitinkamą sprendimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.