aA
Trys žmonės Kenijoje žuvo, mėgindami surasti į lauko išvietę įkritusį mobiliojo ryšio telefoną, praneša penktadienį vietos spaudoje pasirodžiusi informacija.
Medinis lauko tualetas
Medinis lauko tualetas
Telefono savininkas, kuriam jis iškrito atliekant gamtos reikalą, pasiūlė tūkstantį šilingų (13,09 JAV dolerio) premiją žmogui, ištrauksiančiam telefoną iš išvietės duobės. Pirmasis kopėčiomis į duobę nusileidęs žmogus - 30 metų radiotechnikas, iš jos nebeišlindo, tad žemyn ėmė lipti jo draugas, bet paslydo ir įkrito į išmatas. Trečiasis žmogus, mėginęs gelbėti pirmuosius du, duobėje prisiuostė dujų ir prarado sąmonę. Jį ištraukė kaimynai, bet jis mirė vežamas į ligoninę, pranešė laikraštis "Daily Nation".

"Dujos tikriausiai buvo nepaprastai nuodingos, nes į duobę nusileidę žmonės labai greitai neteko sąmonės", - sakė Mombasos miesto policijos viršininkas.

Anot laikraščio, į duobę ėmus leistis ketvirtajam "gelbėtojui", įsikišo policija, atšaukusi mobiliojo ryšio telefono paieškos ir gelbėjimo operaciją.

Daugiau kaip pusės iš 30 mln. Kenijos gyventojų pajamos per dieną nesiekia ir 1 JAV dolerio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.