aA
Po didelio žemės drebėjimo Indonezijos Sumatros saloje antradienį buvo rasti jau 103 žuvusieji, sakoma oficialiuose pranešimuose.
Šis žemės drebėjimas įvyko sekmadienio naktį. Dabar nukentėjusiųjų paieškos vyksta dar aktyviau, nepaisant pakartotinių požeminių smūgių.

Policija būgštauja, kad žuvusiųjų skaičius gali dar labiau išaugti, kai gelbėtojai pasieks atokesnes vietoves, tokias, kaip nedidelė sala, esanti arčiausiai žemės drebėjimo epicentro.

Vienas iš labiausiai sugriautų miestų buvo Benkulu Sumatros pietvakarių pakrantėje. Čia iš griuvėsių ištraukti 64 žuvusiųjų lavonai.

Žemės drebėjimas įvyko tokiu metu, kai dauguma gyventojų miegojo, be to, regione daug prastos statybos namų, kurie bemat sugriuvo.

Žemės drebėjimas atkirto ryšių ir elektros linijas, taip pat uždarytas pagrindinis rajono oro uostas. Iš ketvirčio milijono Benkulu gyventojų dešimtys tūkstančių praleido pirmadienio naktį lauke, bijodami grįžti į apgriautus namus. Po pradinio žemės drebėjimo buvo užregistruota daugiau kaip 300 pakartotinių smūgių.

Tačiau labiausiai būgštaujama dėl mažytės Engano salos maždaug už 200 km į pietryčius nuo Benkulu, kuri buvo arčiausiai žemės drebėjimo epicentro. Pradiniais pranešimais, šioje saloje sulyginta su žeme net 90 proc. visų pastatų.

Žemės drebėjimai Indonezijoje - įprastas reiškinys, tačiau šis buvo vienas iš galingiausių per pastaruosius metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.