aA
Trejus metus savo nepilnametę dukterį žaginęs 41 metų J.K. neatgailavo ir savo kaltės nepripažino, o iš tardymo izoliatoriaus namo rašytuose laiškuose grasino išėjęs iš kalėjimo ją nužudyti. Klaipėdos apygardos teismas šiam Skuodo rajono gyventojui paskyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje.
Prievartaujama moteris
Prievartaujama moteris
Pirmą kartą girtas J.K. savo dukterį Tatjaną (vardas pakeistas) išžagino 1999 metų gegužę, prieš jos tryliktąjį gimtadienį. Mergaitei grįžus iš mokyklos, namuose buvo tik apgirtęs tėvas. Jis nusivedė dukterį į miegamąjį ir nurengė. Išsigandusiai mažametei jis tvirtino, kad jokio skausmo ši nepatirs, o jei šauks, grasino užmušti.

Po patirto streso mergaitė išbėgo į kiemą, pasislėpė krūmuose ir laukė grįžtančios motinos, tačiau ją pamačiusi neišdrįso papasakoti, kas atsitiko.

Žagino pusantro šimto kartų

Nuo to laiko tėvas savo dukterį skriausdavo nuolat - ji buvo žaginama maždaug keturis kartus per mėnesį, dažniausiai savaitgaliais. Iš viso - apie pusantro šimto kartų. Tai vykdavo tada, kai vyriškis būdavo išgėręs. Žmonos ir vaikų teigimu, blaivus jis elgėsi normaliai, buvo darbštus.

Tatjana buvo žaginama namuose, garaže, daržinėje ant šieno. Jeigu paauglė bandydavo priešintis, tėvas trinktelėdavo jai per veidą ar kitas vietas, grasindavo neišleisti savaitgalį pabūti su savo draugais. Bendramoksliai ir mokytojai Tatjaną apibūdino kaip drovią, ramią, draugišką.

Atvėrė širdį savo draugei

Įbauginta mergaitė bijojo kam nors išsipasakoti, nežinojo, kur galėtų kreiptis. Tėvo patyčias, prievartą ir pažeminimą kentusi trejus metus Tatjana pagaliau atvėrė širdį savo draugei. Ši užuominomis pasikalbėjo su motina, pasidomėjo, kam ir kaip reikėtų pranešti, jei kas nors panašaus atsitiktų.

Kažką negera pajutusi moteris išklausinėjo savo dukterį ir sužinojo apie kraupius kaimynystėje vykstančius įvykius. Apie tai moteris informavo Skuodo rajono vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotojas.

Šios buvo šiek tiek nustebintos - skriaudžiamos mergaitės šeima anksčiau buvo patekusi į girtaujančių ir savo vaikais nesirūpinančių sąrašą, tačiau pastaruoju metu nusiskundimų dėl jos nebebuvo.

Išgėręs tapdavo agresyvus

Teisme liudiję artimieji pripažino, kad išgėręs vyras tapdavo žiaurus ir agresyvus, žiauriai elgėsi su savo vaikais. Dėl jo kaltės iš namų išėjo posūnis, kurį patėvis apkaltino lytiškai santykiavus su Tatjana. Ji kartais nuo įtūžusio tėvo pabėgdavo iš namų.

Tatjanos brolis teisme pasakojo kartą išgirdęs keistą triukšmą garaže. Žvilgtelėjęs pro langelį jis pamatė savo seserį be kelnaičių ir tėvą. Vėliau seserį užgulusį girtą tėvą matė miegamajame, pastebėjo, kaip ją ne kartą vedėsi į daržinę.

Tėvas patarė nusižudyti

Suimtas dukters žagintojas nenurimo ir toliau terorizavo šeimą. Iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus rašytuose laiškuose nuteistasis reikalavo, kad duktė iš prokuratūros atsiimtų pareiškimą. Priešingu atveju atlikęs bausmę grasino su kiekvienu šeimos nariu atsiskaityti atskirai.

Tėvas rašė, kad Tatjanos gyvenimas bus labai trumpas. Vyriškis patarė dukteriai nusižudyti, nes jai vis tiek nebus gyvenimo.

Vyras tikino pasamdysiąs pažįstamą kalinį, kuris nužudys Tatjaną. Suimtasis reikalavo, kad žmona parduotų gyvulius ir atsiųstų jam pinigus, todėl artimieji išsigando, jog tai gali būti užmokestis už nužudymą.

Teisme J.K. teigė, kad laiškus rašė ne jis, o kitas kartu kameroje buvęs asmuo, tačiau negalėjo nurodyti jo pavardės. Teisiamasis taip pat tvirtino, kad žmona ir vaikai duoda melagingus parodymus keršydami jam, nes jis esą bausdavo vaikus už ištvirkavimą.

"Lietuvos rytas"