aA
Europos komiteto vadovas Petras Auštrevičius teigia, jog Lietuva gerai vykdo derybinius įsipareigojimus, prisiimtus stojant į Europos Sąjungą. "Lietuva laikosi derybinių įsipareigojimų vykdymo grafiko ir nėra jokių esminių vėlavimų", - ketvirtadienį sakė P.Auštrevičius, komentuodamas naujienų agentūros " Agence France Presse" (AFP) pranešimą, jog Europos Komisijos (EK) plėtros komisaras Gunteris Verheugenas (Giunteris Ferhoigenas) raštu priminė 10-čiai narystės Europos Sąjungoje siekiančių šalių būtinybę vykdyti įsipareigojimus.
Petras Auštrevičius
© ELTA
AFP pranešimu, daugiausiai priekaištų šalys kandidatės susilaukė dėl nevykdomų įsipareigojimų skyriuose dėl laisvo prekių, asmenų, paslaugų ir kapitalo judėjimo.

Taip pat buvo priekaištaujama nevykdant įsipareigojimus žuvininkystės, transporto, socialinės politikos, komercinės teisės ir gamtosaugos srityse.

Tačiau anot P.Auštrevičiaus, "iš šios Europos Komisijos pateiktos informacijos galime sakyti, kad Lietuva gerai vykdo savo derybinius įsipareigojimus ir jokių rimtų trūkumų nėra".

P.Auštrevičius nesutiko su EK pareigūno priekaištu, kad Lietuva nevykdo laisvo kapitalo judėjimo skyriaus įsipareigojimų, susijusių su atsiskaitymais bankų mokėjimų srityje.

Pasak P.Auštrevičiaus, Lietuva "šioje srityje prisiimtus įsipareigojimus vykdo".

Jis paminėjo, kad Seimui jau pateikti svarstyti su ES teise suderinti įstatymų projektai dėl mokėjimų, atsiskaitymų baigtinumo ir vertybinių popierių atsiskaitymo.

Be to, P.Auštrevičius atkreipė dėmesį, kad "Lietuva sulaukė tik vienos pastabos, tuo tarpu mūsų kaimynai lenkai - 9, latviai - 5 pastabų".

Lietuvos atstovai balandį Atėnuose pasirašys stojimo į ES sutartį, o visateise organizacijos nare Lietuva tikisi tapti 2004 metų gegužę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.