aA
15 metų mergaitė, kuri prieš devynis mėnesius grasinant ginklu buvo pagrobta iš savo miegamojo, trečiadienį po didžiulio masto paieškos kampanijos rasta gyva. "Stebuklų tikrai būna. Ačiū Dievui, ji gyva", - sakė mergaitės dėdė Tomas Smartas. Paauglės šeima šventė jos stebuklingą atsiradimą.
Elizabeth Smart (Elizabet Smart), kuri birželio 5 dieną buvo pagrobta iš savo namų Jutos valstijoje, jos tėvams miegant kitame kambaryje, paieška prikaustė visų Jungtinių Valstijų dėmesį. Praėjusią vasarą per vakarinius šalies regionus nusirito siaubinga vaikų grobimų ir nužudymų banga.

"Radome Elizabeth Smart", - sakė Solt Leik Sičio policijos viršininkas Rickas Dinse'as (Rikas Dinsas).

Paauglė buvo rasta viename Solt Leik Sičio priemiestyje, kai policijai paskambinę liudininkai pranešė matę ją su dviem suaugusiais asmenimis, tarp jų - 49 metų valkata Brianu Mitchellu (Brajenu Mičelu), kurio policija ieškojo norėdama apklausti.

R.Dinse'as sakė, kad Elizabeth ir du įtariami jos pagrobėjai buvo su perukais, kai pareigūnai juos pamatė gatvėje Sandyje.

Benamis B.Mitchellas dar yra žinomas kaip Davidas Emmanuelis Isaiah (Dovydas Emanuelis Isaja) ir pranešama, kad jis laiko save pranašu, turinčiu skelbti Dievo žodį benamiams. Kartu su juo buvo suimta moteris Wanda Barzee (Vanda Barzi).

Mergaitę ir jos numanomus pagrobėjus 24 km nuo jos namų pastebėjo dvi moterys, kurios paskambino į policiją. Liudininkės pagal policijos išplatintus atvaizdus atpažino B.Mitchellą.

Nuo to laiko, kai mergaitė dingo, policija buvo gavusi 16 tūkst. įvairių pranešimų, o jos šeima nenuleisdama rankų koordinavo didžiulio masto savanorių vykdomą paiešką.

Elizabeth devynerių metų sesuo Mary Katherine (Meri Ketrin) policijai pasakojo su siaubu stebėjusi, kaip įsibrovėlis grasindamas ginklu pagrobė ją iš prabangaus šeimos namo.

Elizabeth tėvai ir keturi broliai tuo metu miegojo. Išsigandusi jaunesnioji sesuo apsimetė mieganti ir girdėjo, kaip pagrobėjas grasino tuomet 14 metų Elizabeth kančiomis, jei ji pradės šaukti.

Mary Katherine neseniai policijai pasakė, kad Elizabeth pagrobęs vyras buvo panašus į B.Mitchellą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.