aA
Marijampolės griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje laisvės atėmimo bausmę atliekančiam 26 metų vilniečiui Valentinui M. vakar po trumpalaikio pasimatymo teko iškęsti nemalonią procedūrą, po kurios vyriškio intymioje vietoje buvo aptiktas paketėlis su kvaišalais.
Į pasimatymą su šešis kartus už vagystes, chuliganizmą ir net tris kartus už narkotikų platinimą teistu Valentinu M. atvyko jo pusbrolis bei draugas.

Po susitikimo kolonijos pareigūnai apieškojo nuteistąjį. Pagal nustatytą tvarką prižiūrėtojai privalo patikrinti ne tik kalinio drabužius bei daiktus, bet ir intymiausias kūno vietas. „Išrengę nuteistąjį pamatėme, jog iš jo išeinamosios angos kyšo cilindro formos paketėlis“, – teigė pareigūnai.

Lipnia juosta apvyniotame paketėlyje jie aptiko du mažyčius maišelius. Viename jų buvo keli gramai rusvos spalvos miltelių, kitame – susmulkinto augalo dalys. Manoma, jog nuteistasis į būrį bandė slapčia parsinešti heroino bei kanapių.

Įkliuvęs kalinys tvirtino, jog paketėlį rado tualete: „Aš iš karto supratau, kad tai yra narkotikai, todėl slėpiau juos nuo kontrolierių“.

Marijampolės kolonijos pareigūnai seniai žino, jog kaliniai retkarčiais kvaišalus sugalvoja paslėpti išeinamojoje angoje.

Praėjusių metų pabaigoje įkliuvo tris kartus teistas 30-metis Gintaras S. Kolonijoje ūkio darbus atliekantis kalinys vieną dieną pareigūnams ėmė tvirtinti, jog jam esą reikia nueiti į kitą kamerą – neva joje užsikimšusi kanalizacija.

Kontrolieriams tai sukėlė įtarimą, todėl jie nusprendė apieškoti nuteistąjį. Kai jo drabužiuose draudžiamų daiktų nebuvo aptikta, kaliniui buvo liepta nusirengti ir daryti pritūpimus.

Po kelių pritūpimų iš nuteistojo sėdynės šleptelėjo keturi folijos bei polietileno paketėliai su rusvos ir baltos spalvos milteliais.

"Lietuvos rytas"