aA
„Šiaulių policininkų veiksmai primena absurdo teatrą, - neslėpė pasipiktinimo 39 metų verslininkas Algirdas Vaitiekaitis. - Grįžęs iš Santariškių klinikų aš kreipsiuosi į prokuratūrą, kad būtų teisiškai įvertintas policijos patrulių darbas". Šis šiaulietis į nemalonią istoriją pateko, kai prieš porą savaičių prastai pasijutęs nutarė nuvažiuoti pas medikus.
Policininkai
Policininkai
© ELTA
Širdies negalavimus ir aukštą kraujospūdį pajutęs A.Vaitiekaitis į ligoninę važiavo neįjungęs savo automobilio „Volkswagen Venta" žibintų, todėl jį sustabdė patrulių ekipažas. Verslininkas paprašė kuo greičiau jam išrašyti baudos kvitą, nes prastai jautėsi. Netikėtą prašymą išgirdę pareigūnai nutarė patikrinti vairuotoją alkotesteriu.

„Pūčiau gal penkis kartus, bet alkotesteris girtumo nerodė, tada mane nuvežė į psichiatrijos ligoninę, kur apžiūrėję medikai taip pat nenustatė girtumo, - pasakojo šiaulietis. - Galiausiai paėmė tyrimams kraujo, atėmė vairuotojo pažymėjimą ir surašė protokolą dėl vairavimo išgėrus".

Negavo nedarbingumo lapelio

Verslininką pribloškė toks pareigūnų elgesys. Dar kartą šiaulietis nemaloniai nustebo, kai po patikros, užsitęsusios pustrečios valandos, pagaliau pateko pas šeimos gydytoją. Sužinojusi, kad A.Vaitiekaitis buvo tikrintas dėl girtumo, gydytoja paaiškino, jog neparašys nedarbingumo lapelio - girtiems asmenims jų išduoti negalima.

Užgriuvusių rūpesčių priblokštas šiaulietis dėl patirto streso lankėsi ir pas psichologą. „Su sergančiu žmogumi negalima taip elgtis, todėl stengsiuosi, kad pareigūnai atsakytų už savo veiksmus", - „Lietuvos rytui" sakė dėl širdies negalavimų ir aukšto kraujospūdžio į Santariškių klinikas paguldytas šiaulietis.

Pajuto patrulių dėmesį

Nuo Naujųjų metų alkoholio nevartojusio vyriškio pasakojimą patvirtino teismo medicinos ekspertų išvada - toksikologijos laboratorijoje alkoholio A.Vaitiekaičio kraujyje nerasta.

Anot šiauliečio verslininko, pareigūnai, matyt, suprato, kad viršijo įgaliojimus, todėl jis vairuodamas jaučia išskirtinį dėmesį - per porą savaičių A.Vaitiekaičiui net tris kartus teko pateikti dokumentus jį sustabdžiusiems patruliams.

Pastarąjį kartą šiaulietis buvo sustabdytas ankstų trečiadienio rytą. Į sostinės klinikas išsiruošusį verslininką sustabdę patruliai paėmė laikinąjį vairuotojo pažymėjimą ir nusišaipė: „Ką, tikrąjį pažymėjimą pragėrei?"

Grąžins vairuotojo pažymėjimą

Šiaulių viešosios policijos vadovas Stanislovas Praspaliauskas nustebo, išgirdęs šiauliečio papasakotą istoriją. Pasak policijos komisaro, pareigūnai neturi teisės atimti vairuotojo pažymėjimo, jei alkotesteris girtumo nerodė ir nėra gauta kraują tyrusių ekspertų išvada.

S.Praspaliauskas „Lietuvos rytui" sakė, kad vairuotojui kraujas gali būti tiriamas tik po avarijos, per kurią nukentėjo žmonės. Kraujo mėginys taip pat gali būti imamas, jei vairuotojas kategoriškai nesutinka būti tikrinamas alkotesteriu ir vengia medikų apžiūros.

"Lietuvos rytas"