aA
Besirengianti galimam karui prieš Iraką JAV kariuomenė trečiadienį pranešė pašaukusi į aktyviąją tarnybą dar beveik 12 tūkst. rezervo kareivių, padidindama jų skaičių iki beveik 190 tūkst.
JAV kariuomenė
JAV kariuomenė
© EPA-ELTA
Šis pranešimas buvo paskelbtas Jungtinėms Valstijoms Persijos įlankos regione dislokuojant dideles karines pajėgas, įskaitant sausumos kariuomenę, karo lėktuvus ir laivus.

Kaip pranešė Gynybos departamentas, šią savaitę buvo mobilizuoti dar 12 039 nereguliariųjų pajėgų kareiviai. Dabar į aktyviąją tarnybą yra pašaukti 188 tūkst. 592 kariai, 130 tūkstančių kurių sudaro Rezervo ir Nacionalinės gvardijos kareiviai.

JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) anksčiau yra sakęs, kad Jungtinės Valstijos vadovaus tarptautinei koalicijai, užsibrėžusiai tikslą nuversti Irako prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną), jei šis nevykdys Jungtinių Tautų rezoliucijose jam pateiktų reikalavimų ir neatsisakys turimų masinio naikinimo ginklų.

Pasak Pentagono, Persijos įlankos rajone galimam karui su Iraku jau yra dislokuoti 225 tūkstančiai JAV karių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.