aA
Pirmadienį pakeliui į ligoninę mirė Vilniaus rajono Bikiškės kaimo gyventojas Valerijus Siroicas, nuteistas 5 metus kalėti už mažametės dukterėčios nugirdymą. 32 metų V. Siroicas bausmę atliko Pravieniškių 2-ojoje sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje.
Pritaikius įstatymą dėl amnestijos, bausmė jam buvo sutrumpinta penktadaliu ir į laisvę V. Siroicas turėjo būti paleistas 2006 metų spalį.

Kaip informavo Kalėjimų departamentas, kovo 9 dieną apie 11 val. nuteistasis V. Siroicas kreipėsi į minėtos Pravieniškių kolonijos Sveikatos priežiūros tarnybos medikus, skųsdamasis pablogėjusia savijauta. Suteikus pirminę medicinos pagalbą, jis buvo vežamas į Vilniuje esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Tačiau nuteistasis mirė jos dar nepasiekęs.

Atlikus teismo medicinos ekspertizę paaiškėjo, kad V. Siroico mirties priežastis - blužnies plyšimas.

Dėl V. Siroico mirties fakto Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūroje iškelta baudžiamoji byla, įvykio aplinkybės tiriamos.

Teismas V. Siroicą buvo apkaltinęs tyčiniu sunkiu mažamečio asmens kūno sužalojimu.

Bylos duomenimis, V. Siroicas 2002 metų kovo 31-osios vakare, baigiantis išgertuvėms jo tėvų sodyboje, pusketvirtų metukų teturėjusiai dukterėčiai Justinai tyčia davė išgerti apie 118-139 gramus 40 laipsnių stiprumo etilo alkoholio. Toks svaigalų kiekis mergaitei sukėlė sunkų apsinuodijimą, ilgalaikę cerebrinę komą ir ilgalaikį išeminį vidaus organų pakenkimą. Kai kitą rytą motina nebeprižadino Justinos, o iškviesti medikai komos ištiktą mergaitę nugabeno į ligoninę, jos kraujyje buvo rastos 3 promilės alkoholio. Justina iki 2002-ųjų birželio pabaigos neatgavo sąmonės. Vėliau jai prireikė ilgo ir sudėtingo reabilitacinio gydymo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.