aA
Irako ir Kuveito pasienį stebinti Jungtinių Tautų (JT) misija trečiadienį pranešė, kad laikinai atšaukia dalį stebėtojų iš atokių demilitarizuotos zonos vietų, kurias JAV kariuomenė turės pereiti, jei pradės puolimą prieš Iraką.
Jungtinių Tautų ginklų inspektorių automobilis
Jungtinių Tautų ginklų inspektorių automobilis
© EPA-ELTA
Be to, dalis JT karinių stebėtojų, esančių abiejose demilitarizuotos zonos pusėse įrengtose atokiose ir izoliuotose Patruliavimo ir stebėjimo bazėse laikinai perkeliami į Sektoriaus štabą, sakoma JT Irako ir Kuveito stebėtojų misijos (UNIKOM) pareiškime.

Pareiškime priduriama, kad nors pastarosiomis dienomis iš demilitarizuotosios zonos buvo atšaukta nemaža dalis kariškių bei civilių specialistų, stebėtojų misijos darbas tęsiamas.

Šeštadienį UNIKOM atstovams buvo pranešta apie trečiojo laipsnio parengtį, numatančią nutraukti antraeiles operacijas ir veiksmus, išvežti techniką ir dalį personalo. Ketvirtasis laipsnis reikštų visišką misijos nutraukimą, ir personalas turėtų grįžti į sostinę Kuveitą ar išskristi iš šalies.

Demilitarizuota zona užima 5 km pločio Kuveito teritorijos ruožą ir 10 km pločio Irako teritorijos ruožą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.