aA
Lazdijų pasieniečiai, tirdami baudžiamąją bylą dėl nelegalių migrantų gabenimo, sulaikė dar vieną pareigūną. Trečiadienį po pietų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai dviem paroms sulaikė tos pačios rinktinės Akmenių užkardos vado pavaduotoją A.K., pranešė VSAT.
Antrankiai
35 metų pareigūnas įtariamas nelegalių migrantų gabenimu į Lietuvą ir iš jos.

Praėjusią savaitę Lazdijų rajono apylinkės teismas 10 parų leido suimti tuo pačiu nusikaltimu įtariamus penkis šios rinktinės pareigūnus.

Pernai gegužę Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriuje buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Pasieniečiai nustatė, kad Lazdijų rajone Lietuvos ir Lenkijos sieną per žaliąją juostą neteisėtai kirto nelegalių migrantų grupė.

VSAT operatyvininkai turėjo informacijos, kad šiame ruože ir anksčiau būta bandymų organizuoti nelegalių migrantų pervedimą į Lenkiją. Ėmęsi operatyvinių veiksmų, VSAT pareigūnai nustatė, kad su nelegaliu asmenų gabenimu gali būti susiję keli Lazdijų rinktinės pasieniečiai.

Po kelis mėnesius trukusio tyrimo, VSAT operatyvininkai surinko pakankamai įrodymų ir šių metų kovo 3, 4 ir 5 dienomis sulaikė 5 Akmenių užkardos pasieniečius.

Baudžiamojoje byloje, kurioje įtariamieji yra minėti pareigūnai, nustatyti dar keli civiliai asmenys, kurių šiuo metu ieško pasieniečių operatyvininkai.

Taip pat ši byla yra susijusi su dar keliomis baudžiamosiomis bylomis, kurias VSAT pareigūnai pernai iškėlė už nelegalų asmenų gabenimą į Lietuvą ir iš jos.

Už nelegalių migrantų gabenimo organizavimą numatyta baudžiamoji atsakomybė nuo 10 iki 15 metų laisvės atėmimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.