aA
Klausimas

Laba diena, gerb. Eugenija,

Man 27-eri. Jau daugiau nei 3 metus vartoju kontraceptiką DIANE-35. Jį man skyrė ginekologė ir apsisaugojimui nuo nepageidaujamo nėštumo, ir dėl to, jog mane kamavo spuogai.

Iš pradžių jo poveikis mano odai buvo labai teigiamas, tačiau visai neseniai mane vėl pradėjo berti. Ypatingai išberia apie ciklo vidurį, labiausiai kaktą ir smakrą.

Norėčiau sužinoti, ką patartumėte daryti? Galbūt atlikti kokius nors tyrimus arba keisti kontraceptiką į kitą? Girdėjau apie kontraceptiko IASMIN teigiamą poveikį odai, tačiau šis vaistas neregistruotas Lietuvoje.

Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Su pagarba – Eglė

Atsakymas

Matyt, jūsų oda ypatingai jautri vyriškiems hormonams androgenams. Diane35 yra efektyviausias vaistas spuoguotoms moterims, norinčioms gydymą derinti su efektyvia kontracepcija. Sunku patarti, nematant jūsų problemos. Diane35 labai pagražina veidą ir daugelis moterų tiesiog tampa pernelyg reiklios savo odai. Gal pasirodė vos keli spuogeliai?

Patarčiau tęsti Diane35 vartojimą, veido odos priežiūrai kasdien vartoti kremą SKINOREN, kurį galima įsigyti vaistinėse, ir atsisakyti kitos kosmetikos. SKINOREN yra universalus kremas, kuris ne tik neleidžia susidaryti inkštirams ir spuogams, bet ir atstoja veidui drėkinantį dieninį kremą. Diane35 ir Skinoren derinys labai efektyvus. Kitas spuogus gydantis kontraceptikas yra JEANINE. Jis parduodamas Lietuvoje, bet jo poveikis kiek silpnesnis, nei Diane35.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.