aA
Klausimas

Dabar eina 19 nėštumo savaitė. Atlikus tepinėlio tyrimą surasta gramteigiamų kokų. Gydytoja paskyrė Polygynax žvakutes, tačiau jų informaciniame lapelyje nurodyta, kad nėščioms nerekomenduojama. Gal Jūs galėtumėte pasiūlyti kitokius vaistus, leisiančius išspręsti šią problemą ir neturėsiančių jokios galimos neigiamos įtakos mano nėštumui? Gal galėtumėte kiek plačiau pakomentuoti, kas yra tie kokai? Ar reikėtų laikytis kokios ypatingos higienos? Ar galiu kokais užkrėsti savo vyrą? Ar gydymo metu rekomenduotinas susilaikymas?

Aąiū už atsakymus.

Atsakymas

Negaliu koreguoti Jusu gydytojos paskirto gydymo. Aš taip pat skiriu šias žvakutes esant gimdos kaklelio uždegimams, kadangi jos duoda gerą efektą ir neturi jokio žalingo poveikio vaisiui.

Tam tikras kiekis kokų yra ir sveikos moters makštyje, tačiau kiek jų yra, aš negaliu pasakyti be tepinėlio.

Nei vienas vaistas nėščioms nerekomenduojamas, tačiau gydytojas skiria pagal tam tikras indikacijas. Vyras gali buti kokų nešiotojas ir jei yra galimybė, tikslingas ir partnerio ištyrimas. Gydymosi metu santykiai leistini tik su prezervatyvu. Infekcija makštyje gali sukelti persileidimą, todėl ją būtina gydyti.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.