aA
Klausimas

p. Eugenija,

Prieš mėnesį aš pagimdžiau, tačiau mano vaikelis buvo gyvas tik vieną dieną. Iš karto paskyrė gerti "Parlodel", kurį gėriau tris savaites, tačiau nustojus jį gerti pienas gaminasi vis tiek. Krūtinę skauda, nors ji nekietėja, o pienas bėga taip, kad šlampa palaidinukė. Ar man atnaujinti tablečių gėrimą ir ką daryti (nutraukinėti pieną ar pan.)?

Beje, po 21 d. po gimdymo atsirado ir mėnesinės. Anksčiau gėriau kontraceptines tabletes "Marvelon", ar esant tokiai situacijai galiu toliau jas tęsti gerti jau dabar? Ar geriau dar bent mėnesį palaukti?

Dėkoju už atsakymą,

Skaitytoja

Atsakymas

Užjaučiu dėl jūsų nelaimės. Neparašėte, prieš kiek laiko baigėte gerti "Parlodel". Baigus gerti šį vaistą pienas gali gamintis dar 2-3 dienas. Jei "Parlodel" baigėte gerti seniau nei prieš tiek laiko, galite vėl šio vaisto vartoti dar vieną savaitę, tą pačią dozę, kuri buvo jums skirta. Pieno tikrai nenutraukinėkite, nes tokiu būdu skatinsite jo gamybą. Kadangi atsirado mėnesinės reiškia, kad vaisingumas atsinaujino, jūs vėl galite pastoti. Jums, ypač po neseniai buvusio gimdymo, reikalinga patikima apsauga nuo nėštumo. Praėjus daugiau nei 4 savaitėms po gimdymo yra saugu vartoti Marvelon, ypač, jei šį kontraceptiką jau esate vartojusi ir jis jums tiko. Sulaukite pirmos mėnesinių dienos ir pradėkite Marvelon pakuotę.

Yra tik viena pastaba: Jeigu vėl vartosite "Parlodel" - kartu su šiuo vaistu negalima vartoti jokių geriamųjų kontraceptikų. Tuo metu reikės kitokių apsaugos priemonių, o kontraceptiką predėti nuo sekančio mėnesinių ciklo.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.