aA
Klausimas

Laba diena,

man 17, kokias kontraceptines tabletes patartumėt vartoti? Beje, taip pat dar norėjau paklaust, ar mercilon 17-likmetei tiktų ir per tą 7 dienų pertrauką, per kurią turi būti kraujavimas, reikia gerti tabletes tik praėjus 7 dienoms? O ar jų poveikis tom dienom yra? Jei pvz., anksčiau baigės mėnesinės?

Atsakymas

Mercilon tinka vartoti bet kurio amžiaus moteriai, kuriai reikalinga labai patikima kontracepcija. Mercilon vartojamas teisingai (pirmos pakuotės pirmą tabletę reikia gerti pirmą natūralių mėnesinių dieną) nuo neplanuoto nėštumo apsugo iš karto. Išgėrus 21 tabletę daroma 7 dienų pertrauka, kurios metu būna kraujavimas. Po 7 dienų pertraukos, nepriklausomai nuo to, ar kraujavimas baigėsi, pradedama kita pakuotė. Vėl tabletės geriamos 21 dieną ir vėl daroma 7 dienų pertrauka. Tokiais ciklais Mercilono vartojama tiek ilgai, kiek jums reikia apsaugos. Vaistas garantuoja patikimą apsaugą ir per tas 7 dienas kuomet tablečių negeriama.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.