aA
Klausimas

Laba diena,

Turiu problemą: skauda pilvo apačią.

Viskas iš eilės: vartoju kontraceptines tabletes "Leyos" (šiuo metu esu Vokietijoje ir pasitarus su ginekologe pradėjau jas vartoti). Vieną vakarą pamiršau išgerti vieną tabletę, tačiau prisiminiau tik kitos dienos vakare; išgėriau pamirštą tabletę, o po valandos, įprastu metu, kai geriu šias tabletes, išgėriau dar vieną. Po savaites prasidėjo skausmai pilvo apačioje, po kelių dienų skausmo, prasidėjo kraujavimas. Apsilankiau pas ginekologę, ji patarė nebevartoti vieną savaitę tablečių, o po savaitės pradėti kitą ciklą (kaip įprastai). Mėnesinės praėjo, pradėjau vėl vartoti tabletes, šiandien trečia diena kaip vartoju naują ciklą, tačiau skausmas pamažu vėl pradeda augti.

Nesakau, kad nepasitikiu čia esančiais ginekologais, tačiau man lengviau suprasti lietuvių kalbą. Nežinau, ką daryti. Iš esmės turiu baigti pradėtą ciklą, tad negaliu nustoti gerti šių tablečių, taip pat gal reikėtų pakeisti esamas kitomis tabletėmis, o svarbiausia, kaip panaikinti skausmą.

Ką galėtumėte patarti?

Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Su pagarba
Daina

Atsakymas

Turiu pasakyti, kad kontraceptiko tokiu pavadinimu Lietuvoje tikrai nėra, nežinant kokia jų sudėtis, sunkiau atsakyti į jūsų klausimą ar verta jį keisti ir kuo. Dėl ginekologės patarimo, tai jis yra teisingas, tai vienas iš variantų, kaip elgtis pamiršus laiku išgerti tabletę. Taip pat tą ciklą, kai tabletė pamirštama ir sekantį vartojimo ciklą yra didesnė kraujavimo ar tepimo nelaiku bei kitų nepageidaujamų poveikių tikimybė. Taigi baikite ciklą kurį vartojate ir po atitinkamos pertraukos vartokite sekantį, stenkitės tablečių nepamiršti. Dėl skausmo - patarčiau vartoti diklofenako preparatus. Diklofenakas - veiklioji medžiaga, o firminius pavadinimus jums psakys vaistinėje, nes skirtingose šalyse jie yra skirtingi.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.