aA
Klausimas

Sveiki, gerb. gydytoja,

Norėčiau jūsų paklausti, ar galiu vartoti kontraceptines tabletes MERCILON? Man 18m ir lytinius santykius turiu dažniausiai savaitgaliais, o prieš tai jokių kontraceptinių tablečių nevartojau. Be to, dar norėčiau pasiteirauti apie baltas išskyras. Po mėnesinių jos buvo skaidrios, o vėliau tapo baltos (blogo kvapo nėra). Ar tai nieko blogo ar reikėtų kreiptis į ginekologą?

Iš anksto ačiū už atsakymą

XXX

Atsakymas

Jeigu lytiniai santykiai yra pakankamai reguliarūs - jums reikalinga patikima apsauga. Mercilon - puikus pasirinkimas. Mercilon - labai patikimas kontraceptikas. Tai kontraceptinės tabeltės, kuriose yra optimaliai suderinti hormonų kiekiai. Tik 20mkg estrogeno ir III-kartos progestino dezogestrelio derinys tabletėje yra puikiai toleruojami. Kartu jie garantuoja gerą ciklo kontrolę. Šis preparatas yra labi gerai ištirtas ir plačiai vartojamas - pasaulyje dagiau nei 3 milijonai moterų vartoja šį kontraceptiką.

Kita jūsų klausimo dalis apie išskyras iš makšties. Makšties išskyros kinta mėnesinių ciklo metu, jos gali būti skirtingos konsistencijos, jų būna skirtingas kiekis. Ciklo metu būna taip vadinamos "sausos" ir "drėgnos" dienos. Taigi jei nėra blogo kvapo, perštėjimo, paraudimo lytinių organų srityje - pergyventi nereikia.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.