aA
Klausimas

Laba diena, gerbiama daktare,

Man labai svarbu sužinoti, kokios kontraceptinės tablėtės man būtų tinkamos, jei aš 19 metų, esu linkusi priaugti svorio, mano mėnesinės nereguliarios ir pastaruoju metu mano oda pasidarė labai sausa.

Laukiu su nekantrumu atsakymo, ačiū.

Atsakymas

Pasirenkamas kontraceptikas turi būti veiksmingas, garantuoti gerą ciklo kontrolę ir būti gerai toleruojamas (nedidinti svorio, turėti teigiamą poveikį odai). Kadangi rašai, kad esi linkusi priaugti svorio, tau tiktų kontraceptikas su mažesne estrogeno doze (estrogenai gali sulaikyti organizme skysčius) ir progestinu, kuris mažiausiai skatina apetitą.

Tokas derinys galėtų būti Mercilon, kuriame yra 20 mkg estrogeno ir dezogestrelio. Yra kontraceptikų ir su dar mažesne estrogeno doze, tačiau jie dažniau sąlygoja nereguliarų mėnesinių ciklą, ir jei tavo ciklas jau yra nereguliarus, tau nelabai tiks. Mercilon neturi neigiamo poveikio odai, todėl taip pat turėtų tau tikti. Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.