aA
Lenkijos gynybos atašė Lietuvoje pulkininkas Wlodzimierzas Marzeda (Vlodzimežas Maženda) iš visų Lietuvoje akredituotų užsienio šalių gynybos atašė turi taikliausią ranką.
Šautuvas
Šautuvas
Tai paaiškėjo po trečiadienį generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos šaudykloje surengtų šaudymo varžybų, kuriose jėgas išmėgino 13 Lietuvoje akredituotų gynybos atašė.

Kaip pranešė Karo akademija, užsienio valstybių gynybos atašė iššovė po 10 šūvių iš pistoleto "CZ-75". Lenkijos gynybos atašė užėmė pirmąją vietą, surinkęs 42 taškus iš 50 galimų. Antrąją vietą, surinkęs 41 tašką, pelnė jo pavaduotojas pulkininkas leitenantas Krzystofas Giemza (Kšistofas Gemza).

Vengrijos gynybos atašė pulkininkas Peteris Nagy buvo trečias su 40 taškų. Ketvirtąją ir penktąją vietas pasidalino JAV gynybos atašė pulkininkas leitenantas Larry Beiselis (Laris Beiselis) ir Estijos gynybos atašė majoras Raulas Tonnovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.