aA
Trečiadienį grupelė klaipėdiečių surengė protesto akciją prie uostamiestyje įsikūrusio dragūnų bataliono. Akcijos dalyviai protestavo prieš Jungtinių Amerikos Valstijų planuojamą karą Irake ir mūsų šalies valdžios ketinimus į karo veiksmų zoną siųsti Lietuvos karius.
Pacifistai
Pacifistai
© DELFI
Prie Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono uostamiestyje susirinkęs nedidelis būrys jaunuolių su plakatais rankose protestavo prieš galimą karą Irake. Akcija "Ne smurtui Irake!" buvo taiki, jos organizatoriai nesiėmė jokių nesankcionuotų veiksmų, tad incidentų nepasitaikė.

Klaipėdiečiai prieš karinę agresiją protestavo tyliai, apie jų siekius liudijo tik plakatai su užrašais: "Nenoriu būti trečiojo pasaulinio karo liudytoju ir dalyviu", "Vaikai svarbiau už pigią naftą" ir panašiai.

Vaikinai sakė, jog jie priešinasi ir valdžios ketinimams į galimo karo zoną Irake siųsti Lietuvos karius. Jų manymu, apie mūsų šalies karinių pajėgų dalyvavimą kariniuose veiksmuose, pirmiausiai derėtų pasitarti su visa visuomene.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.