aA
Zarasų rajono policijos pareigūnai į areštinę uždarė keturis įtariamuosius, kurie per išgertuves užmušė kartu girtavusią moterį. Itin žiauriai sumuštos 28 metų Elos Lulaševos lavonas sukapota galva buvo surastas trys kilometrai nuo Zarasų esančio Jakštiškių kaimo sodyboje vėlų praėjusio sekmadienio vakarą.
Prieš tai čia kelias paras buvo girtaujama, kol tarp nuolatinių sugėrovų įsiplieskė konfliktas. Dėl tyčinio nužudymo buvo sulaikytas sodybos šeimininkas 43 metų Borisas Rožkovas, jo 31 metų sugyventinė Svetlana Čuvykina, vietinis gyventojas 27 metų Sergejus Gorinovas ir buvusi jo sugyventinė 26 metų Regina Plučaitė.

Ir auką, ir įtariamuosius Zarasų pareigūnai gerai pažinojo - jie ne kartą buvo sulaikomi už įvairius nusikaltimus ir teisiami. Visi sulaikytieji buvo tiek girti, kad išsiaiškinti, kas ir kaip užmušė penktąją šios kompanijos sugėrove, pareigūnams dar nepavyko.

Apžiūrėjus nusikaltimo vietą buvo akivaizdu, kad kruvina egzekucija čia buvo ilga ir žiauri. „Nedideliame name neturėjau kur pastatyti kojos, kad neįlipčiau į kraujo klaną", - sakė Zarasų rajono vyriausioji prokurorė Rėdą Rimeikienė. Kruvino konflikto metu nukentėjo ir kita moteris - S.Čuvykinai buvo supjaustyta ranka.

Nusikaltimą stebėjo du mažamečiai - šio namo šeimininko 2 ir 6 metų vaikai. Šiuos mažamečius, rastus šalia žmogžudystės aukos, pareigūnai skubiai išgabeno į Zarasų vaikų globos namus.

Šioje sodyboje ištisai girtaujama jau ne vienerius metus. Ta pati kompanija žmogžudyste buvo įtarta ir prieš ketverius metus, bet tada jie atsakomybės išvengė. 1999-aisiais griovyje netoli šios sodybos rastas prieš pusmetį pradingusio žmogaus suiręs lavonas, pririštas prie betono luito.

Apklausiami įtariamieji prisipažino kankinę savo auką, o kai po kelių dienųjį mirė - čia įmetę ir taip paslėpę lavoną. Bet baudžiamoji byla tuomet buvo nutraukta. Ekspertų komisija, ištyrusi tiek laiko išgulėjusius palaikus, nebeįstengė nustatyti tikslios mirties priežasties. Todėl teisti įtariamuosius dėl nužudymo nebuvo pagrindo.

"Lietuvos rytas"