aA
Latvijos įstojimo į NATO pasekmė gali būti 300 tūkst. kareivių dislokavimas Baltarusijoje prie Latvijos sienos.
Tai pareiškė Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininkas Aleksejus Arbatovas, pirmadienį kreipdamasis į Jūrmaloje prasidėjusios konferencijos dalyvius. Konferencijos tema - Latvijos ir Rusijos santykiai ateities Europoje.

Šiuo metu 300 tūkst. karių grupuotė, apie kurią pranešė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, egzistuoja tik popieriuje. A. Arbatovo žodžiais, jei Latvija įstos į NATO, Rusija tai gali įvertinti kaip realų pavojų ir Baltarusijoje pradėti kurti savo karines bazes.

"Latvijai nereiktų skubėti įstoti į NATO, nes Rusija nekelia realaus pavojaus", - teigė Dūmos deputatas. Jis pabrėžė nenorintis gąsdinti Latvijos atstovų, o tik informuoti apie galimą Rusijos reakciją.

Savo ruožtu žymus Rusijos politologas Sergejus Karaganovas perspėjo, kad, Latvijai įstojus į NATO, šalį bus galima laikyti nepatikima Rusijos tranzitui, ir jis gali sumažėti.

Rusijos atstovai pabrėžė, kad narystės NATO alternatyva gali būti Latvijos įstojimas į Europos Sąjungą, kuris gali sukelti ekonominių sunkumų, tačiau neturės įtakos jos saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.