aA
Pakistanas turėtų paskelbti apie ketinimą susilaikyti per balsavimą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje dėl rezoliucijos, kuri suteiktų įgaliojimus kariniams veiksmams Irake.
Pakistano premjeras Miras Zafarullah Khanas Jamali (Miras Zafarula Chanas Džamalis) 20 val. 15 min. vietos (17 val. 15 min. Lietuvos) laiku turėtų kreiptis į tautą bei paaiškinti tokį vyriausybės sprendimą, sakė jo partijos, Pakistano musulmonų lygos - Quaid (Kaid, PML-Q), nariai.

"Toks sprendimas buvo priimtas ministrų kabineto susitikime, kuriam pirmininkavo premjeras Jamali, - teigė PML-Q senatorius Mushahidas Hussainas (Mušahidas Huseinas). - Tai buvo vieningas, labai pozityvus ir principingas sprendimas", - sakė jis.

Ministrų kabinetas pirmadienį vakare susitiko aptarti Islamabado balsą Saugumo Taryboje, kurios viena iš 10 nenuolatinių narių šiuo metu yra Pakistanas.

Vyriausybė nusprendė susilaikyti ir išvengti "rimtos nepalankios viešos reakcijos", - teigė aukštas PML-Q pareigūnas, nenorėjęs, kad būtų skelbiama jo pavardė.

"Tai aiškiai pademonstruos, kad demokratiškai išrinkta Pakistano vyriausybė vykdo žmonių siekius įkūnijančią politiką", - sakė pareigūnas.

Oficialiame, po ministrų susitikimo paskelbtame, pareiškime rašoma, kad Pakistano sprendimas dėl Irako buvo priimtas remiantis "principais ir nacionaliniais interesais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.