aA
Pirmadienį Vilniaus sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje šūviu į šlaunį buvo sužeistas pabėgti mėginęs nuteistasis, teigiama Kalėjimų departamento pranešime spaudai.
Šautuvas
Šautuvas
Apie 13 valandą pasivaikščioti iš drausminės zonos vedamas nuteistasis 31 metų Donatas Kavaliauskas netikėtai stumtelėjo iš paskos ėjusį prižiūrėtojų pamainos vyresnįjį. Parkritęs prižiūrėtojas dar spėjo sučiupti bėgliui už striukės, tačiau šis iš jos išsinėrė, lyg katė šoko ant koloniją juosiančios tvoros ir vikriai ją perkopė.

Metalinio tinklo tvoros aukštis – 3 metrai.

Perlipęs tvorą D. Kavaliauskas atsidūrė ant pasivaikščiojimo kiemelio stogo, priešais sargybos bokštelį. Tuo metu jame budėjusi automatu AK-74 ginkluota pareigūnė, žodžiu perspėjo bėglį, po to iššovė taikydama į kojas. Viena automato kulka įsmigo nuteistajam į šlaunį netoli sėdmens. Nuteistasis parkrito.

Greitosios pagalbos automobiliu D. Kavaliauskas buvo nugabentas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę. Tą pačią dieną nuteistasis buvo operuotas. Operacijos metu iš šlaunies buvo išimta joje įstrigusi kulka. Šiuo metu sužeistasis sąmoningas, jo sveikatos būklė stabili.

Palangoje gimęs D. Kavaliauskas yra teistas keturis kartus. Pernai liepos mėnesį Trakų rajono apylinkės teismas D. Kavaliauską pripažino kaltu dėl sunkaus kūno sužalojimo (BK 111 str. 1 d.) ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. Pritaikius įstatymą dėl amnestijos, ši bausmė buvo sumažinta penktadaliu.

Jau atlikdamas bausmę D. Kavaliauskas buvo teisiamas dėl kito atskleisto nusikaltimo – vagystės (BK 271 str. 3 d.). Subendrinus su anksčiau paskirtąja ir pritaikius amnestiją, šių metų vasario 18 d. jam buvo skirta trejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Į laisvę jis turėjo išeiti 2006 metų sausį. Į Vilniaus sustiprintojo režimo pataisos darbų koloniją kovo 7 dieną D. Kavaliauskas buvo atvežtas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo.

Pasak kolonijos direktoriaus Viliaus Šlaičiūno, D. Kavaliauskas buvo įrašytas į linkusių bėgti nuteistųjų sąrašą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.