aA
Pakistano ministras pirmininkas Miras Zafarullah Khanas Jamali (Miras Zafarula Chanas Džamalis) pirmadienį pareiškė, kad Islamabadui bus labai sunku pritarti karui su Iraku. "Pakistanui bus labai sunku paremti karą su Iraku, - sakė žurnalistams M.Z.Kh.Jamali. - Kai ateis laikas balsuoti, pamatysime".
Jungtinių Tautų Saugumo Taryba
Jungtinių Tautų Saugumo Taryba
© EPA-ELTA
Pakistanas yra vienas iš 15-os Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narių, kuriems gali tekti balsuoti dėl JAV ir Didžiosios Britanijos pateikto rezoliucijos, atversiančios kelią karui su Iraku, projekto.

Rezoliucija bus priimta tik tuo atveju, jeigu už ją balsuos mažiausiai devynios JT Saugumo Tarybos narės ir nevetuos nė viena iš penkių nuolatinių narių. Veto teisę Saugumo Taryboje turi Prancūzija, Rusija, Britanija, Kinija ir Jungtinės Valstijos.

Rusija, Kinija ir Prancūzija priešinasi bet kokiai rezoliucijai, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai leistų imtis karo veiksmų. Paramą Jungtinėms Valstijoms, kurios ragina jėga nuginkluoti Iraką, kol kas yra deklaravusios tik Didžioji Britanija, Ispanija ir Bulgarija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.