aA
Pakistano šiaurės vakariniame Pešavaro mieste šalies saugumo pajėgos suėmė mažiausiai du užsieniečius, įtariamus ryšiais su Osamos bin Ladeno vadovaujamu teroristų tinklu "al Qaeda", pirmadienį pranešė žvalgybos šaltiniai.
Handcuffs and Key
Šie asmenys buvo sulaikyti šeštadienio vakarą per reidą Pešavaro pasiturinčiųjų rajone, pranešė vienas saugumo šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės. Pasak jo, tarp sulaikytųjų yra vienas irakietis ir vienas iranietis.

Tuo tarpu kitas šaltinis sakė, kad per reidą buvo sulaikyti penki asmenys: trys arabai ir du afganistaniečiai. Sulaikytųjų pavardės neskelbiamos, tačiau pranešama, kad jie įtariami ryšiais su "al Qaeda".

Pakistano valdžia kovo 1 dieną pranešė, kad suėmė aukštą "al Qaeda" tinklo narį Khalidą Sheikhą Mohammedą (Chalidą Šeichą Mohamedą), kuris yra įtariamas 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose organizavimu.

Pakistano pareigūnai tikisi, kad per Kh.Sh.Mohammedo apklausas gauta informacija jiems padės suimti daugiau šio tinklo kovotojų, galbūt ir patį "al Qaeda" lyderį O.bin Ladeną.

Tūkstančiai JAV vadovaujamos koalicijos kareivių nuo 2001 metų pabaigos persekioja Afganistane užsilikusius Talibano ir "al Qaeda" likučius, tačiau jiems kol kas dar nepavyko nustatyti nei O.bin Ladeno, nei buvusio Afganistano lyderio mulos Mohammado Omaro (Mohamado Omaro) buvimo vietos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.