aA
Vokietijos teismas pirmadienį 10-12 metų kalėti nuteisė keturis sąmokslu nužudyti kaltintus alžyriečius, kurie 2000 metų gruodį rengė išpuolį Prancūzijos Strasbūro mieste. Frankfurto teismas nusprendė, kad Aeurobui Beandali (Aerobiujis Bendalis), Salimas Boukhari (Salimas Bucharis), Fouhadas Sabouras (Fuhadas Saburas) ir Lamine Maroni (Laminė Maronis) yra kalti dėl rengimosi sprogdinti ir sąmokslo nužudyti.
Teismas
Šis teismo procesas dar kartą pademonstravo, kad Vokietija tapo islamo ekstremistų centru Europoje. Kaltintojai teigė, kad minėti alžyriečiai mokėsi "al Qaeda" finansuojamose stovyklose Afganistane ir norėjo kariauti Europoje "šventąjį karą". Tačiau įtariamieji nebuvo siejami su 2001 metų rugsėjo 11-osios teroru Jungtinėse Valstijose.

Policija Strasbūro sąmokslą sužlugdė 2000-ųjų gruodį Frankfurte suimdama minėtus vyrus, kurie kaupė ginklus, amuniciją bei sprogmenis planuojamam išpuoliui ir palaikė ryšius su panašiais ekstremistais Didžiojoje Britanijoje ir Italijoje.

Kaltintojai teigė, kad alžyriečiai bombą ketino susprogdinti Strasbūro Kalėdų mugėje, bet patys kaltinamieji sakė, kad jų taikinys buvo sinagoga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.