aA
Valdančiosios Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnui Juozui Olekui tapus sveikatos apsaugos ministru, frakcijai ketina rinkti naują seniūną. Seimo pirmininko pavaduotojo socialdemokrato Vytenio Andriukaičio teigimu, į frakcijos seniūnus yra 5-6 kandidatai.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis
© ELTA
Pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje galimais kandidatais į frakcijos seniūnus jis įvardijo Sigitą Burbienę, Valentiną Greičiūną, Aloyzą Sakalą, Alfonsą Macaitį, Birutę Vėsaitę, Ireną Šiaulienę bei Rimantą Sinkevičių.

S.Burbienė laikinai ėjo frakcijos seniūnės pareigas, kai rinkimų kampanijos metu iš šio posto buvo pasitraukęs J.Olekas. Pats V.Andriukaitis teigė nesieksiąs frakcijos seniūno posto.

"Man kandidatuoti būtų tikrai sudėtinga, kadangi aš esu Seimo pirmininko pavaduotojas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas. Partijoje yra labai daug aktyvių žmonių, ir vienam užsėsti visas kėdes būtų blogas tonas", - sakė V.Andriukaitis.

Jis pažymėjo, jog frakcijos vadovo kandidatūra bus svarstoma Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiume, frakcijos valdyboje, bet pažymėjo, jog sprendimas turi būti priimtas "tik frakcijoje".

"Nėra abejonės, jog tik frakcija balsavimu ar bendru sutarimu turėtų nuspręsti", - pažymėjo jis. Socialdemokratinės koalicijos frakcija, vienijanti 51 parlamentarą, yra didžiausia Seime. Iš viso Seime yra 141 narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.