aA
Šiomis dienomis vykstančiai Kinijos Liaudies Atstovų Susirinkimo sesijai pateiktas svarstyti pasiūlymas įvesti Pekine eutanazijos - savanoriško beviltiškai sergančių žmonių numarinimo su gydytojų pagalba - praktiką.
Kinijos parlamentas
Kinijos parlamentas
© EPA-ELTA
Suteikti mirtiniems ligoniams galimybę "humaniškai pasitraukti iš gyvenimo" paragino grupė deputatų medikų, kuriems vadovauja tarptautinių premijų laureatas, garsiausias kinų neurochirurgas Wang Zhungchenas (Vang Džungčenas).

Pagal daugelio parlamentarų paremtą iniciatyvą, preliminariai Kinijos sostinėje būtų įvesta eutanazija ir parengti atitinkami įstatymai. Taip pat siūloma sudaryti specialią komisiją, kuri išduotų sertifikatus ir patvirtintų eutanazijos būtinybę, kadangi ji susijusi tiek su medicinine diagnoze, tiek su gydytojo etika.

Wang Zhungchenas pažymėjo, jog Kinijoje padaugėjo pagyvenusių žmonių savižudybių - jie negali ištverti kančių, o neturtingas šeimas slegia nepakeliama finansinė ir moralinė atsakomybė už mirtinai sergančius artimuosius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.