aA
Tik dėl laimingo atsitiktinumo praėjusį savaitgalį Palangoje, netoli Šventosios, pavyko išvengti ekologinės nelaimės. Šeštadienį naktį, apie 3 val. 40 min., nuo kelio Palanga-Šventoji nuvirto beveik 25 tonas naftos vežęs Mažeikių bendrovės „Iksija" vilkikas MAN. Iš smarkiai sudaužytos cisternos nafta neištekėjo.
Bendrovės „Minijos nafta" išgautą lietuvišką naftą iš Gargždų per Būtingės pasienio postą mažeikiškiai vežė į Liepoją. Nelaimė įvyko Liepojos plente, 2 kilometrai nuo Palangos oro uosto. Puspriekabę cisterną vežantis vilkikas į pakelės griovį nuvirto nuslydęs nuo kelio.

Sumaitota vilkiko kabina įstrigo tarp pakelės medžių, tačiau vilkiką vairavęs 26 metų Mažeikių rajono gyventojas Nerijus Deniušis avarijos metu visiškai nenukentėjo.

Prieš pusmetį „Iksijos" bendrovėje pradėjęs dirbti vairuotojas policijos pareigūnams aiškino, kad avarija įvyko dėl priekyje staiga stabdyti pradėjusio lengvojo automobilio.

N.Deniušio pateikta avarijos versija abejojama. Manoma, kad naktį slidžiu keliu vairuodamas vilkiką mažeikiškis galėjo užsnūsti prie vairo.

Į avarijos vietą buvo iškviestos visos tarnybos. Keletui valandų kelyje buvo uždarytas automobilių eismas. Iš nuvirtusios cisternos naftos išpumpuoti nepavyko.

"Lietuvos rytas"