aA
Kuveito kariuomenė dislokuojama Irako pasienyje, sekmadienį praneša vietos žiniasklaida. Remiantis šiais pranešimais, nuo šeštadienio į pasienį permetami Kuveito nacionalinės gvardijos daliniai, taip pat armijos daliniai, kuriems įsakyta statyti užkardas tose vietose, kur gali masiškai plūstelti pabėgėliai iš Irako.
Visiška kovinė parengtis paskelbta policijoje ir vidaus reikalų specialiosios paskirties pajėgose, kurios dislokuojamos aplink ministerijas, gyvybiškai svarbius objektus - elektrines, gėlinimo įmones, Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos ir Saudo Arabijos ambasadas.

Demilitarizuotoje zonoje palei Kuveito ir Irako sieną esantiems UNIKOM (Jungtinių Tautų Irako ir Kuveito stebėtojų misijos) atstovams pranešta apie trečiojo laipsnio parengtį, numatančią nutraukti antraeiles operacijas ir veiksmus, išvežti techniką ir dalį personalo.

Ketvirtasis laipsnis reikštų misijos nutraukimą, ir personalas turėtų grįžti į sostinę Kuveitą ar išskristi iš šalies.

UNIKOM turi daugiau kaip 1,3 tūkst. kariškių ir civilių specialistų, kurie nuo 1991 metų kontroliuoja padėtį demilitarizuotoje zonoje, užimančioje 5 km pločio Kuveito teritorijos ruožą ir 10 km pločio Irako teritorijos ruožą.

UNIKOM oficialiai nepaskelbė, ką darytų, jei amerikiečių ir britų pajėgos pradėtų per demilitarizuotą zoną veržtis į Iraką, JAV prezidentui George'ui W. Bushui (Džordžui V.Bušui) nusprendus be JT pritarimo pradėti karinę operaciją prieš Bagdadą.

Arabų ir Vakarų diplomatų teigimu, prieš bet kokius būsimus karinius veiksmus JT pajėgos būtų atitrauktos į Kuveito miestą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.